Termék

Termékünk egy szabadalmazás alatt álló kompakt, moduláris horgászeszköz. Használata többnyire megegyezik a hagyományos horgászbotokéval, annyi különbséggel, hogy a bottest funkcióját egy rozsdamentes acélból gyártott rugó-pálca látja el. Különböző mechanikai tulajdonságú rugókat cserélgethetünk dobósúly és horgászmódszer függvényében. A rugó ívei egyúttal zsinórvezető kifutógyűrűként szolgálnak. A rugó-pálcák alkalmazásával radikálisan csökken a bot hossza, ez lehetővé teszi, hogy olyan helyekről is horgásszunk vele, ahonnan hosszabb bottal nem lehetséges. Ilyen pl. a sűrű növényzettel benőtt part, vagy egy vitorlás hajó, ahol a kötélzettől nem férnénk el botunkkal. Parányi mérete lehetővé teszi, hogy bármilyen útra magunkkal vigyük. Termékünk a legkorszerűbb CNC technológiával készül, kizárólag magas minőségű anyagokból.

Kompakt: 

Egy kompakt horgászbotnak - a maga területén - ugyanolyan célja és feladata van, mint egy multi-szerszámnak, vagy egy svájci bicskának: Legyen multifunkcionális, kicsi és tartós. A világon kapható kéziszerszámok többsége sokkal alkalmasabb a munkához, mint a multi-szerszámból kihajtható parányi eszközök. A milliónyi speciális horgászbot túlnyomó része jobban megfelel ahhoz a horgászmódszerhez, amihez célirányosan tervezték, mint egy kompakt társuk. Mégis, vannak olyan körülmények és helyszínek, ahol egy kompakt eszköz jobban teljesít, mint egy hagyományos. Legfőbb előnyei a sokoldalúság, a kis méret és súly, és a tartósság.

Moduláris:

A rendszer minden alkatrésze összeilleszthető a többi komponenssel. Ez a világ egyetlen moduláris horgászbotja. Alkatrészei darabonként is megvásárolhatóak, a kész csomagok bármikor bővíthetőek további rugó-pálcákkal és markolatokkal. Központi eleme az alumínium orsótartó, melynek tengelyéről a ravasz levehető, így alkalmas a felsőállású orsók mellett, alsóállásúak fogadására is. A tengely menettel ellátott végébe többféle markolatot csavarhatunk, a hengeres markolatok állítható hosszúságúak. Az orsótartó másik végében kialakított foglalatba különböző rugó-pálcák illenek. A rendszer legalkalmasabb variációit "Pack" formában értékesítjük.

Rugó-pálcák:

Dobótávolságuk - súlytól függően - a 2m hosszúságú horgászbotokéval vetekszik. A 6-féle, különböző rugalmasságú rugó-pálca 6 különböző horgászbotnak felel meg. Mechanikai tulajdonságaikat 3 fő tényező alakítja: anyaguk átmérője, a rugó-ívek száma és hosszúságuk. Mindegyiket kétféle állásban illeszthetjük a markolat foglalatába, így alsó- és felsőállású orsókkal is használhatjuk őket. Úgy alakítottuk ki formájukat, hogy egy gumigyűrű felhelyezésével könnyedén ”bezárhassuk” a rugó íveket, minimálisra csökkentve ezzel a zsinór feltekeredésének esélyét. A gumigyűrű használata nem feltétele a hatékony működésnek, de bizonyos esetekben ajánlott. (Függ a horgászmódszertől, orsótól, zsinórtól és a dobósúlytól.)

Alsó állásban: 

A legjobb működést zárt dobú "underspin /triggerspin" orsókkal érhetjük el. Ezeknél a típusoknál a zsinór egy szűk átmérőjű lyukon keresztül "ömlik" ki, míg a nyíltdobú (rögzített dobú) „spinning” típusoknál nagy ívben pereg le a dobról. Ha túl nagydobú „spinning” orsót használunk, a zsinór csévélése egyenetlenné válhat, mert a felkapókar zsinórvezetője és a rugóívek közti távolság túl nagy skálán mozog. Minél kisebb a dob átmérője, annál egyenletesebb lesz a zsinór futása csévéléskor.

Felső állásban: 

Kompromisszumok nélkül használhatjuk a pálcákat, zárt dobú "spincast" vagy nyílt dobú "baitcast" orsókról. Dobásnál és csévélésnél is finoman, egyenletesen pereg a zsinór akár nagyobb orsókkal is, de itt is a kisebb orsók használata ajánlott.

Dobás:

A horgászbot rövid mérete megengedi, hogy ne csak felülről, hanem oldalról, vagy akár alulról lendítsünk. Csuklónk megfelelő mozgatásával további jelentős lendületet adhatunk dobásunknak. A rugó - akár egy katapult - indítja útjára csalinkat.